Partner: P. Lewicki


Ostatnie publikacje
1.Marzec A., Lewicki P., Ranachowski Z., Influence of water activity on acoustic emission of flat extruded bread, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, ISSN: 0260-8774, Vol.79, No.2, pp.410-422, 2007
2.Gondek E., Lewicki P., Ranachowski Z., Influence of water activity on the acoustic properties of breakfast cereals, JOURNAL OF TEXTURE STUDIES, ISSN: 0022-4901, Vol.37, pp.497-515, 2006
3.Marzec A., Lewicki P., Ranachowski Z., Opis emisji akustycznej pieczywa chrupkiego, INŻYNIERIA ROLNICZA, ISSN: 1429-7264, Vol.3, No.78, pp.305-312, 2006
4.Ranachowski Z., Gondek E., Lewicki P., Marzec A., Investigation of acoustic properties of compressed wheat bran flakes, ARCHIVES OF ACOUSTICS, ISSN: 0137-5075, Vol.30, pp.255-266, 2005
5.Marzec A., Lewicki P., Ranachowski Z., Właściwości mechaniczne i akustyczne suchych produktów zbożowych, INŻYNIERIA ROLNICZA, ISSN: 1429-7264, Vol.69, pp.207-214, 2005

Lista rozdziałów w ostatnich monografiach
1.
145
Lewicki P.P., Marzec A., Ranachowski Z., Food properties handbook, rozdział: Acoustic properties of food, Taylor & Francis Group, Rahman M.Sh. (Ed.), pp.811-838, 2009